Car missing after 4/5 miles

http://southwalesmg.co.uk/
South Wales and nearby.

Moderator: robhoblyn

Fogyfog
Posts: 5
Joined: Sat Sep 02, 2017 2:58 pm
MGF Register Region: South Wales

Car missing after 4/5 miles

Postby Fogyfog » Sat Sep 02, 2017 3:17 pm

Hi All

i have an N re. MGF 1.8 16V with 41,ooo miles on the clock.Its been garaged off the road for 11 years . Now back up and running with new head gasket and skimmed head it starts fine but after 4 or 5 miles starts missing badly , switch off and restart and its fine for a mile or two when it starts missing again. I have even switched off and bump started it while driving and it stops missing.Any help appreciated.

Thanks Fogyfog

User avatar
nigelandjo
Committee Member & Regional Rep
Posts: 3900
Joined: Tue Oct 09, 2007 9:44 pm
MGF Register Region: Somerset & Dorset
Model of Car: TF85th x2, TF135
Location: Burnham on Sea
Contact:

Re: Car missing after 4/5 miles

Postby nigelandjo » Sat Sep 02, 2017 9:18 pm

Sounds heat related. Have you replaced the ignition leads, dizzy cap etc?
Nigel May
Somerset & Dorset Regional Rep, Vice Chair, Registrar, Archivist & Membership Secretary
Email: somerset.dorset@mgfregister.org
members@mgfregister.org

MGCC Members register here: http://www.mgfregister.org/registeryourdetails.php

Fogyfog
Posts: 5
Joined: Sat Sep 02, 2017 2:58 pm
MGF Register Region: South Wales

Re: Car missing after 4/5 miles

Postby Fogyfog » Sun Sep 03, 2017 10:21 am

Hi Nigel

I have changed the Coil pack, leads and plugs. Not sure if i put a new cap on as it was a while back when the engine was done but will check. Also cleaned fuel tank out put in fresh fuel new pump and fuel filter.

Thanks Fogyfog

User avatar
talkingcars
Posts: 4379
Joined: Tue Mar 09, 2010 10:44 pm
MGF Register Region: South East
Model of Car: mk1 VVC
Location: West Sussex
Contact:

Re: Car missing after 4/5 miles

Postby talkingcars » Sun Sep 03, 2017 4:38 pm

Hi and welcome to the forum.

Can you get the ECU read for fault codes?

James
Home to black MGZS180, blue MGZR160, green MGF VVC and MGF 1.8i, and red MG Maestro T16.

MGF chatting on the Register and at http://www.the-t-bar.com

Fogyfog
Posts: 5
Joined: Sat Sep 02, 2017 2:58 pm
MGF Register Region: South Wales

Re: Car missing after 4/5 miles

Postby Fogyfog » Sun Sep 03, 2017 5:24 pm

Hi James

I had a mate plug in a snap-on code reader but he only checked it when not missing, so nothing showed up. He probably should have come with me for a run with it plugged in if thats possible . I will try him again.

Cheers Fogyfog

Fogyfog
Posts: 5
Joined: Sat Sep 02, 2017 2:58 pm
MGF Register Region: South Wales

Re: Car missing after 4/5 miles

Postby Fogyfog » Wed Sep 06, 2017 10:08 pm

Well nothing showing up when laptop plugged in while driving, even when car is missing And distributor cap looks new so will try replacing crank sensor and go from there !

Fogyfog
Posts: 5
Joined: Sat Sep 02, 2017 2:58 pm
MGF Register Region: South Wales

Re: Car missing after 4/5 miles

Postby Fogyfog » Sun Sep 24, 2017 10:39 am

Hi there
Decided not to replace crank sensor , after checking dizzy cap ( which looked fine ) and cleaning rotor arm which was a bit black and dirty it drove ok for about 16 miles before starting to miss.Put on a new cap and rotor arm yesterday only to see the centre spring loaded carbon had broken up and i was running on the spring ,so after fitting new parts car is running great , smoother and more power. So the centre carbon must have been faulty due to the car being stored for 11 years. Dont know why the fault would go away after switching off then on though.Fingers crossed it stays as it is .

Thanks for all your help George


Return to “South Wales”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest